SEV

Sağlık ve Eğitim Vakfı; Üsküdar Amerikan Lisesi, İzmir Amerikan Koleji, Tarsus Amerikan Koleji ve Talas Amerikan Ortaokulu mezunları tarafından kurulmuştur. SEV, Türk eğitim sisteminde önemli bir yere sahip olan Amerikan Liseleri ve SEV İlköğretim Kurumları ile sosyal sorumluluk bilincinde, yaşadığı topluma ve dünyaya saygılı, kendine güvenen, ne istediğini bilen öğrenciler yetiştirirken üstün nitelikli eğitim ve sağlık hizmetlerini yaygınlaştırmakta, yayıncılıkta ise çocuk edebiyatına yön verecek kitaplar üreterek kaliteli ve güvenilir referans yayınlara imza atmaktadır. SEV, faaliyet alanında bulunan tüm hizmetleri sürekli geliştirmek, çatısı altındaki okullarda okuyan/okumak isteyen başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrenciler için burs programlarını geliştirmek ve çağdaş dünyanın araçlarını kullanırken özünü ve değerlerini korumak vizyonuyla hareket etmektedir.

Çoğunluğu Amerikan Okulları mezunlarından oluşan Mütevelli Heyeti ve heyetin seçtiği Yönetim Kurulu tarafından idare edilen SEV'de, Mütevelliler ve Yönetim Kurulu üyeleri gönüllü olarak hizmet vermektedir. Vakıfta, Yönetim Kuruluna bağlı olarak çalışan ve içerisinde mezunların da bulunduğu profesyonel kadro da SEV kurumlarının devamlılığı, gelişimi ve yönetiminden sorumlu olarak görev yapmaktadır.

SEV’e Bağlı Kurum ve Kuruluşlar:

Üsküdar Amerikan Lisesi

İzmir Amerikan Koleji

Tarsus Amerikan Koleji

Özel SEV Lisesi

Üsküdar SEV İlköğretim Kurumları

İzmir SEV İlköğretim Kurumları

Tarsus SEV İlköğretim Kurumları

SEV Yayıncılık Eğitim ve Tic. A.Ş  (Redhouse)

Tanıtım filmini izlemek için buraya tıklayın.

www.sev.org.tr