Tarsus Amerikan Koleji'nden mezun olan öğrencilerin her yıl ortalama %40'ı yüksek öğrenim için yurt dışındaki üniversitelere gidiyor.

Yabancı üniversitelere başvuru sürecinde Yurt Dışı Üniversite Danışmanlarımız, öğrencilerle birebir ilgileniyor.

Okulumuzu farklı kılan yönlerinden birisi de profesyonel bir kadrodan oluşan “Yurt Dışı Üniversite Danışmanlığı” bulunmasıdır. Danışmanlarımız, Türkiye dışında bir üniversiteye gitmek isteyen öğrenciler ve velileriyle toplantılar düzenler, onlara üniversite seçiminde ve başvuru sürecinde yardımcı olur.

Yurt dışında üniversitelere başvuru sürecinde Yurt Dışı Üniversite Danışmanlarımız öğrencilerle birebir ilgilenmekte ve bu süreç içinde yapılması gerekli olan her konuda destek vermektedir. Yurt dışında üniversiteye gitmek isteyen her bir öğrenci ile birebir özel görüşmeler yapmaktadır ve her bir öğrencinin isteklerine ve özelliklerine uygun olarak başvuru süreci için yol haritası hazırlanmaktadır. Öğrencilerin tavsiye ve niyet mektupları, kişisel makaleler, transkript ve özgeçmiş oluşturulması, ders dışı etkinlikleri gibi tüm başvuru hazırlıklarının tamamlanmasında yurt dışı üniversiteler ekibi tarafından destek verilmektedir. 9.sınıftan itibaren rehberlik saatlerinde yabancı üniversitelerin aradıkları özellikler ayrıntılı bir şekilde öğrencilere anlatılmakta ve bu çerçevede öğrencilerin lise hayatı boyunca aldıkları notların ve ders dışı aktivitelerin önemi vurgulanmaktadır. PSAT, SAT ve TOEFL/IELTS gibi uluslararası standart sınavlar hakkında bilgiler verilmekte ve sınav takvimi yapılmasına yardımcı olunmaktadır.

Yurt dışı Üniversiteler Danışmanlığının önemli hizmetlerinden bir diğeri de öğrencilerin yaz okulu başvurularında yardımcı olmaktır. Öğrencilerin hem büyük bir deneyim yaşaması hem de gittikleri ülkenin eğitimi ve yaşam biçimi hakkında bilgilenmeleri adına yaz okuluna gitmeleri güzel bir fırsattır.

2024 Mezunlarımızın kabul edildikleri yurt dışı üniversitelerin listesine ulaşmak için tıklayınız.